Migranti podpálili záchytný tábor na ostrove Lampedusa

NETKY.SK • 21 September 2011, 17:04 • 2 min
Migranti podpálili záchytný tábor na ostrove Lampedusa

Migranti podpálili záchytný tábor na ostrove Lampedusa - Krimi Požiar, ktorý revoltujúci migranti z Tuniska založili dnes v záchytnom tábore pre ilegálnych prisťahovalcov na talianskom ostrove Lampedusa, zničil značnú časť tohto zariadenia, slúžiaceho mom

slovakia

left justify in out

img

Požiar, ktorý revoltujúci migranti z Tuniska založili dnes v záchytnom tábore pre ilegálnych prisťahovalcov na talianskom ostrove Lampedusa, zničil značnú časť tohto zariadenia, slúžiaceho momentálne asi 1300 osobám.
Plamene sa objavili v kuchynských priestoroch, ako aj v sklade, v ktorom sa uskladnené potraviny, informovali talianske médiá.
Privolaní hasiči dostali požiar pod kontrolu až po niekoľkých hodinách. Viacerým migrantom museli poskytnúť lekársku pomoc, pretože sa nadýchali hustého dymu.
Okolo 800 Tunisanov využilo chaotickú situáciu v tábore na útek. Asi polovicu z nich zadržali neďaleko miestneho prístavu.
Podľa slov starostu Dina De Rubeisa, ktorý upozornil na vážnosť bezpečnostnej situácie na ostrove, v záchytnom tábore už nemožno umiestniť ani jediného človeka. Z bezpečnostných dôvodov je dočasne uzavreté i letisko na ostrove.
Miestnych obyvateľov udalosti v záchytnom tábore nielen znepokojili, ale aj pobúrili.
"Sú to kriminálnici, nie ľudia, ktoré potrebujú pomoc," citovali médiá viacerých občanov.
Talianska opozícia varovala, že situácia na malom ostrove sa môže dostať spod kontroly.
Na Lampedusu dorazilo podľa oficiálnych zdrojov od začiatku krízy na severe Afriky 26.000 utečencov z Tuniska a ďalších 28.000 ľudí prišlo z Líbye.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies