Migranti počas protestu zranili troch policajtov a jedného novinára

NETKY.SK • 2 Október 2016, 09:42 • 2 min
Migranti počas protestu zranili troch policajtov a jedného novinára

PARÍŽ - Traja policajti a jeden novinár boli ľahko zranení v sobotňajšej zakázanej demonštrácii neďaleko provizórneho tábora, vybudovaného ilegálnymi migrantmi na predmestí severofrancúzskeho prístavného mesta Calais. Informáciu priniesla agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Polícia použila vodné delá a slzný plyn na rozohnanie vyše stovky protestujúcich, pozostávajúcich z migrantov a promigrantských aktivistov z celého Francúzska, napísal francúzsky regionálny denník La Voix du Nord. Demonštranti údajne hádzali do policajtov kamene.


Miestne úrady začiatkom tohto týždňa vydali nariadenie, zakazujúce akékoľvek demonštrácie týkajúce sa migrantov.
Francúzska vláda chce zlikvidovať utečenecký tábor v Calais. Úrady tvrdia, že sa tam usadilo 6500-7500 ľudí, ale mimovládne organizácie odhadujú ich počet na 10.000.


Mnohí migranti, ktorí sa utáborili pri Calais na pobreží Lamanšského prielivu, sa snažia dostať do Británie tak, že naskakujú na kamióny smerujúce k prístavisku trajektov alebo na vlaky vchádzajúce do podmorského tunela.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies