Migranti obťažovali deti na gréckom ostrove Chios. Nahnevaní domáci vyšli cez víkend do ulíc

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 09:51 • 2 min
Migranti obťažovali deti na gréckom ostrove Chios. Nahnevaní domáci vyšli cez víkend do ulíc

ATÉNY - Dvadsiateho júna skupina gréckych detí hrala futbal na poli blízko utečeneckého tábora v Chalkiose, keď sa zrazu objavila skupina migrantov a ich hru prerušila, píše server protothema.gr.

slovakia

left justify in out

Niektorí z migrantov sa začali chlapcov dotýkať a tí spustili krik. Ten počuli obyvatelia blízkych domov a vybehli chlapcom na pomoc. Ich prítomnosť a odpor chlapcov migrantov vystrašil, a tak utiekli späť do tábora. Doňho majú obyvatelia ostrova zakázaný vstup.

 

Miestni zavolali políciu, a tá niektorých migrantov zadržala. Deti ich poznali a prokuratúra nariadila vyšetrovanie.

 

V sobotu sa zhromaždili všetci obyvatelia dediny a spolu s ďalšími obyvateľmi ostrova rozčúlene protestovali.

 

Rovnako ako obyvatelia Morie na ostrove Lesbos aj obyvatelia Chalkiosu vnímajú svoju dedinu ako úplne zničenú. Ženy a deti sa boja opúšťať svoje domovy kvôli agresívnemu chovaniu migrantov. Vyhlasujú, že nenechajú nikoho, aby siahal na ich deti a ak sa niečo podobné bude ešte opakovať, vezmú zákon do svojich rúk, uzatvára stredoevropan.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona