Migranti na gréckom ostrove Lesbos žiadali umožnenie cestovania na pevninu

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 20:35 • 2 min
Migranti na gréckom ostrove Lesbos žiadali umožnenie cestovania na pevninu

ATÉNY - Za právo pokračovať v ceste na grécku pevninu demonštrovali dnes migranti na ostrove Lesbos v Egejskom mori. Niektorí z účastníkov protestnej akcie hádzali kamene na príslušníkov polície, ktorí na protest dohliadali. Situácia sa upokojila po tom, ako príslušníci poriadkových síl použili oslepujúce granáty, informovali grécky i rakúsky rozhlas.

slovakia

left justify in out

Na Lesbose zostáva stále viac ako 4000 utečencov, väčšina z nich si už podala žiadosť o azyl a čaká na rozhodnutie gréckych úradov. Na plagátoch, ktoré dnes niesli, nechýbali slogany ako napríklad "Smrť je lepšia ako život na tomto ostrove".

 

Medzi migrantmi na Lesbose panujú obavy z možného vrátenia do Turecka v súlade s dohodou EÚ-Turecko. Až do ukončenia prác na posudzovaní žiadostí o azyl nesmú žiadatelia ostrov opustiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies