Migranti, ktorí sa musia vrátiť do vlasti, majú dostať namiesto peňazí už len veci

NETKY.SK • 3 Máj 2018, 12:43 • 2 min
Migranti, ktorí sa musia vrátiť do vlasti, majú dostať namiesto peňazí už len veci

BERLÍN - Utečenci, ktorí musia opustiť územie Nemecka, by mali podľa tamojšieho ministra vnútra Horsta Seehofera namiesto peňažných dostávať už len dávky vo vecnej forme. Týmto spôsobom majú byť motivovaní na návrat do svojej vlasti.

slovakia

left justify in out

"Musíme sprísniť pravidlá pre ľudí, ktorí nemajú právo na pobyt, aby sa vrátili do svojich krajín," povedal Seehofer pre štvrtkové vydanie novín Passauer Neue Presse. Príslušný plán chce predložiť do konca mája. Spolu so spolkovým ministrom pre rozvojovú pomoc Gerdom Müllerom pripraví Seehofer aj program na poskytovanie pomoci utečencom, ktorí sa pripravujú na návrat domov.

 

"Keď sú tu ľudia už niekoľko rokov, je repatriácia veľmi ťažká, často z celkom osobných dôvodov," povedal Seehofer. "Keď k nám niekto príde, musí sa prostredníctvom čistého, zákonného procesu ujasniť: Kto potrebuje ochranu a kto nie? A tí, ktorí nepotrebujú ochranu, sa musia okamžite vrátiť," dodal.

 

Za obmedzenie dávok pre zamietnutých žiadateľov o azyl a zmenu zákona o dávkach pre tieto osoby sa vyslovil aj šéf parlamentnej frakcie Kresťanskosociálnej únie (CSU) Alexander Dobrindt, pripomína agentúra DPA.

 

Koaličná dohoda medzi konzervatívnym blokom CDU/CSU a Sociálnodemokratickou stranou Nemecka (SPD) predpokladá obmedzenia len pre tých zamietnutých žiadateľov o azyl, ktorí sa vyhýbajú návratu do vlasti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona