Migranta v Taliansku usmrtil vlak, keď sa pokúšal prejsť cez hranicu do Rakúska

NETKY.SK • 22 November 2016, 14:03 • 2 min
Migranta v Taliansku usmrtil vlak, keď sa pokúšal prejsť cez hranicu do Rakúska

RÍM - Migrant zahynul v noci nadnes v severotalianskej provincii Južné Tirolsko, keď sa pokúšal naskočiť na vlak idúci do susedného Rakúska. Informovala o tom talianska tlačová agentúra ANSA. Obeť nehody, pravdepodobne Eritrejčan, sa snažila vyskočiť na nákladný vlak pri stanici mesta Bolzano, keď doňho narazil okoloidúci miestny vlak.

slovakia

left justify in out

Ide už o druhú smrteľnú nehodu za posledné dva týždne v oblasti blízko Brennerského priesmyku, ktorý tvorí hranicu medzi Talianskom a Rakúskom. Minulý týždeň usmrtil vlak ženu, keď v noci kráčala popri trati, uviedla dnes agentúra DPA.

 

Paolo Valente, šéf miestnej pobočky katolíckej charitatívnej organizácie Caritas, napísal na Facebooku, že najnovšie úmrtie je ďalšou pripomienkou toho, ako Európa zlyháva pri riešení migračnej krízy na svojom území.

 

"Pripomína mi to, ako populizmus, netolerantnosť a sebectvo ovplyvňujú rozhodnutia (nerozhodnutia) našich vlád," uviedol Valente. Taliansko je hlavnou krajinou, kam prichádzajú migranti plaviaci sa cez Stredozemné more, pričom sa mnohí pokúšajú cestovať ďalej do bohatších severoeurópskych krajín. Vďaka sprísneným pohraničným kontrolám je takéto cestovanie pre migrantov čoraz ťažšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies