Migrant vo Švédsku zbil svoju sestru bejzbalovou pálkou, lebo nenosila islamský závoj

NETKY.SK • 19 Február 2018, 14:27 • 2 min
Migrant vo Švédsku zbil svoju sestru bejzbalovou pálkou, lebo nenosila islamský závoj

Devätnásťročného muža vo Švédsku obvinili potom, čo zbil svoju 14-ročnú sestru bejzbalovou pálkou, keď odmietla nosiť islamský závoj.

slovakia

left justify in out

Mladíka, ktorý žije v meste Karlskrona, minulý týždeň predviedli pred súd kvôli útoku. Svoju sestru vraj niekoľkokrát udrel pálkou, zatiaľčo na ňu kričal, aby si obliekla závoj, informuje 24Blekinge. 

 

Vraj ho rozčúlilo, keď sa sestra vrátila z nákupu a on si všimol, že nemá islamský závoj. Keď sa spýtal, prečo ho nemá, dievčina mu odmietla odpovedať. Šiel do svojej izby a vrátil sa s pálkou, ktorou svoju sestru udrel do hlavy, nohy a ruky, píše server Stredoevropan.cz. 

 

Do miestnosti potom vbehla staršia sestra a zavolala políciu. Keď policajti prišli na miesto, mladíka zatkli a k činu sa priznal, aj keď povedal, že sestru neudrel príliš tvrdo. Dôvod svojho útoku odmietol povedať.

 

Manažérka centra pre obete násilia z takzvanej cti Dilek Baladiz hovorí, že sú oblasti, v ktorých vládne útlak. Obecne platí, že čím viac imigrantov moslimskej viery sa v danej oblasti nachádza, tým väčší je tlak, aby ľudia v tej oblasti žili podľa noriem tzv cti a je tam aj viac ľudí, ktorí dodržovanie týchto noriem sledujú. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies