Migračný tlak nepoľaví ani v zime, tvrdí odborníčka na migráciu

NETKY.SK • 3 November 2015, 09:42 • 2 min
Migračný tlak nepoľaví ani v zime, tvrdí odborníčka na migráciu

BUDAPEŠŤ - Počasie nie je faktorom, ktorý by ovplyvnil masy ilegálnych migrantov, a preto aj napriek prichádzajúcej zime migračný tlak nepoľaví, povedala dnes v rozhovore pre maďarskú verejnoprávnu televíznu stanicu M1 expertka Inštitútu na výskum migrácie Bianka Speidlová.

slovakia

left justify in out

"Ochladenie neodradí tých, ktorí prichádzajú z vojnovej zóny. Priebežne sa budú pokúšať vytvoriť tlak na hraniciach - a v súčasnosti neexistuje sila, ktorá by ich zastavila," uviedla odborníčka.

 

Podľa jej slov môžu byť prichádzajúci migranti problémom pre Európu najmä preto, že nielen kvôli viere, ale aj kvôli svojej sociálnej situácii sa dostanú relatívne na okraj spoločnosti.

 

"Prvá generácia prisťahovalcov má väčšiu schopnosť prispôsobenia sa, prichádzajúca tretia generácia si však už viac všíma nedostatky," dodala Speidlová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona