Migračnú krízu treba riešiť v predstihu, tvrdí Miloš Zeman

NETKY.SK • 23 Január 2018, 07:11 • 2 min
Migračnú krízu treba riešiť v predstihu, tvrdí Miloš Zeman

PRAHA - Migračnú krízu je potrebné riešiť včas, nie až keď utečenci prídu, uviedol český prezident Miloš Zeman.

slovakia

left justify in out

Zeman vyhlásil, že svojim voličom po prezidentských voľbách poďakuje, nech dopadnú akokoľvek. Hnutie ANO pritom v pondelok vyzvalo svojich voličov, aby hlasovali za úradujúceho prezidenta ČR.

 

Miloš Zeman počas televíznej diskusie vtipkoval. Povedal napríklad, že jeho prvou politickou chybou bolo, keď ako dieťa plakal po smrti komunistického prezidenta Klementa Gottwalda.

 

Na otázku k migračnej kríze Zeman odvetil, že je potrebné ju riešiť včas a nečakať, kým migranti prídu. "Zaoberať sa povodňou, keď je veľká voda tu, je neskoro. Bariéry musíte stavať skôr," vyhlásil prezident. Podľa neho na krízu existujú tri riešenia. Prvým je dôsledná ochrana hraníc aj za spolupráce armád členských štátov Európskej únie. Ďalším je "dôsledná deportácia tých, ktorí nedostali v Európe azyl" a nakoniec pomoc migrantom v krajinách ich pôvodu.

 

Zeman sa v debate dotkol aj témy trestného stíhania premiéra Andreja Babiša. V tejto súvislosti naznačil, že existuje trestné stíhanie na objednávku.

 

K povereniu Babiša zostavením vlády Zeman uviedol, že na to jeho protikandidát Jiří Drahoš nebude mať príležitosť, pretože jeho mandát (Zemanov) trvá až do 8. marca: "Keby som vyhral, Babiš by to mal horšie. Čakal by som totiž, kým si zoženie stojednotkovú podporu. Či by to dopadlo tak alebo onak, bol by premiérom skôr, či neskôr."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona