Migračné saldo v Nemecku dosiahlo 22-ročné maximum

NETKY.SK • 3 September 2015, 18:30 • 2 min
Migračné saldo v Nemecku dosiahlo 22-ročné maximum

WIESBADEN - Migračné saldo v Nemecku prekonalo 22-ročné maximum. Do Nemecka sa minulý rok prisťahovalo 1,46 milióna osôb, zatiaľ čo 914.000 krajinu opustilo. Rozdiel tak činil takmer 550.000 ľudí, čo je najviac od roku 1992, oznámil dnes Spolkový štatistický úrad (Destasis), ktorý citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Štatistický úrad zozbieral dáta ešte predtým, ako nemecká vláda oznámila, že tento rok očakáva 800.000 žiadostí o azyl.

 

Susedné štáty vyjadrili znepokojenie nad vzrastajúcim počtom migrantov prichádzajúcich do Európy. Minulý týždeň zožala kritiku i britská vláda po tom, ako ohlásila, že napriek sľubom dosiahlo migračné saldo rekordne hodnoty.

 

Destasis v samostatnom vyhlásení informoval, že k záveru minulého roka registroval 363.000 ľudí, ktorí od nemeckých úradov dostávajú utečeneckú pomoc vo forme peňažných príspevkov, čo je medziročné zvýšenie o 61 percent.

 

Jednu tretinu takto podporovaných osôb tvorili deti, pričom ročné náklady na osobu predstavovali priemerne 6600 eur. Stredoľaví politici označili túto pomoc za slabú, kým stredopraví tvrdia, že to do krajiny priťahuje migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona