Migrácia potrebuje európsku odpoveď, vyjadrila sa Angela Merkelová

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 13:21 • 2 min
Migrácia potrebuje európsku odpoveď, vyjadrila sa Angela Merkelová

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová trvá na tom, že migrácia je "európskou výzvou, ktorá potrebuje európsku odpoveď".

slovakia

left justify in out

Merkelová uviedla, že migrácia je jednou zo štyroch hlavných výziev, o ktorých budú diskutovať s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom počas ich plánovaného utorkového stretnutia. Lídri Nemecka a Francúzska sa stretnú spolu s ministrami z oboch krajín a prediskutujú aj otázku zahraničnej a bezpečnostnej politiky ako aj budúcnosť eurozóny.

Merkelovej vyjadrenia o migrácii prišli v čase, keď v jej vláde panuje práve pre túto otázku napätie. Kancelárka sa dostala do napätej situácie s ministrom vnútra Horstom Seehoferom pre jeho požiadavku na prijímanie tvrdých opatrení proti utečencom. Merkelová stojí proti jednostrannej akcii a tvrdí, že by takéto konanie oslabilo Európsku úniu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona