Miestny poslanec Ágoston chce preveriť kanalizáciu v Novom Meste

NETKY.SK • 5 August 2014, 14:03 • 2 min
Miestny poslanec Ágoston chce preveriť kanalizáciu v Novom Meste

BRATISLAVA - Poslanec bratislavského Nového Mesta Peter Ágoston (bez politickej príslušnosti) chce svojím návrhom na najbližšom zasadaní miestneho zastupiteľstva Bratislava - Nové Mesto zaviazať starostu Rudolfa Kusého (bez politickej príslušnosti), aby v súčinnosti s magistrátom hlavného mesta a Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS) preveril stav kanalizácie a frekvenciu čistenia kanalizačných vpustov v Novom Meste.

slovakia

left justify in out

Podľa Ágostona je to potrebný krok pre následné navrhnutie riešení, ktoré by zabránili škodám, k akým v mestskej časti došlo po nedeľňajších (3.8.) prívalových dažďoch. 
     

Ágoston v tejto súvislosti poukázal na situáciu obyvateľov, ktorí bývajú napríklad v okolí Ľudového námestia. "Ľudia mali 40 cm vody v pivniciach, zatopené kotle, nemali k dispozícii teplú vodu, je to pre nich naozaj reálny problém," povedal Ágoston.
     

Mesto v tejto súvislosti tvrdí, že problém nespôsobuje zanedbanie stavu kanalizácie, ani nedostatočné čistenie vpustov. "Tie čistíme priebežne a ide sa aj nad rámec plánovaného čistenia, ak je to nevyhnutné," uviedla Martina Halušková z mediálneho referátu bratislavského magistrátu. Problémom v tomto prípade boli podľa mesta extrémne zrážky. "Pri takom úhrne, ako v nedeľu spadol, by musel byť kanál na každom metri cesty," uviedla Halušková.  
     

Ágoston si nemyslí, že by kanalizácia nedeľňajšiu vodu "nemala stíhať". "Ale ak to nezvláda, je to presne dôvod na hľadanie riešení, ktoré zabránia v budúcnosti podobným situáciám," zopakoval miestny poslanec, ktorý je aj poslancom samosprávneho kraja. Hovorca Nového Mesta Marek Tettinger v tejto súvislosti uviedol, že mestská časť sa spolu s BVS problematikou zaoberá už dlhodobo. "V uplynulom období preto bola len v spomínanej lokalite v okolí Ľudového námestia zrekonštruovaná kanalizácia na Riazanskej ulici, rieši sa Hálkova a naplánovaná je rekonštrukcia kanalizácie na Svätovojtešskej ulici," uviedol Tettinger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona