Miestenky do vlakov sa míňajú, platené lístky sú dostupné bez obmedzenia

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 14:47 • 2 min
Miestenky do vlakov sa míňajú, platené lístky sú dostupné bez obmedzenia

BRATISLAVA - Pred veľkonočnými sviatkami pretrváva záujem o miesta vo vlakoch. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) registruje zvýšený predaj miesteniek vo štvrtok 24. marca aj v piatok 25. marca pre cestovanie zo západného Slovenska na stredné a východné Slovensko.

slovakia

left justify in out

Rovnako rastie záujem o sedadlá vo vlakoch v opačných trasách počas Veľkonočného pondelka 28. marca a v utorok 29. marca. Informovala o tom riaditeľka Odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová s tým, že miestenky do vlakov sa míňajú, no platené lístky sú dostupné bez obmedzenia.


Železničná spoločnosť vo štvrtok popoludní vypraví aj mimoriadny „veľkonočný rýchlik“, ktorý pôjde z Bratislavy o 14:30 a v Košiciach bude o 20:26. V opačnom smere ide tento veľkonočný spoj v utorok 29. marca z Košíc o 14:19 a v Bratislave bude o 20:23. V popoludňajších spojoch v stredu 23. marca predali už do 98 percent miesteniek, v popoludňajších spojoch vo štvrtok 24. marca 70 až 92 percent miesteniek.

 

Na vlaky v pondelok 28. marca popoludní predali do 60 percent miesteniek a na vlaky v utorok 29. marca predali do 80 percent miesteniek. Železničná spoločnosť zároveň upozorňuje, že vo vybraných diaľkových vlakoch uplatňuje limity pre bezplatnú prepravu, a je teda určený maximálny počet bezplatných lístkov do každého vlaku pre konkrétny medzistaničný úsek.

 

Pre bezplatných cestujúcich však ponúka spoločnosť novú službu - lístok na zavolanie do mobilu. Bezplatní cestujúci si overia, či je dostupná kapacita vo vybranom diaľkovom vlaku a súčasne si môžu lístok priamo objednať do mobilu vo forme SMS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies