Mierový vyslanec sa vráti na Blízky východ napriek stroskotaniu rozhovorov

NETKY.SK • 9 December 2010, 08:10 • 2 min
Mierový vyslanec sa vráti na Blízky východ napriek stroskotaniu rozhovorov

Mierový vyslanec sa vráti na Blízky východ napriek stroskotaniu rozhovorov - Politika Mierový vyslanec USA pre Blízky východ George Mitchell sa vráti do regiónu na budúci týždeň, keďže administratíva prezidenta Baracka Obamu sa dnes zaviazala, že bude pok

slovakia

left justify in out

img

Mierový vyslanec USA pre Blízky východ George Mitchell sa vráti do regiónu na budúci týždeň, keďže administratíva prezidenta Baracka Obamu sa dnes zaviazala, že bude pokračovať v presadzovaní mieru napriek stroskotaniu priamych mierových rokovaní.
      "Senátor Mitchell sa na budúci týždeň vráti do regiónu na konzultácie a diskusie," uviedol hovorca amerického ministerstva zahraničných vecí P.J. Crowley. Zdôraznil, že diplomatické úsilie bude pokračovať napriek utorkovému rozhodnutiu Američanov prestať so snahami o zastavenie židovského osídľovania na palestínskych územiach, čo vlastne ukončilo pokus o oživenie priamych izraelsko-palestínskych mierových rozhovorov.
      Palestínsky prezident Mahmúd Abbás dnes už skôr vyhlásil, že po odmietnutí Izraela zastaviť budovanie židovského osídlenia na okupovaných územiach v Predjordánsku sú blízkovýchodné mierové rokovania v kríze. Palestínsky líder tak reagoval po tom, ako Spojené štáty v utorok priznali, že nedokázali ovplyvniť Izrael, aby obnovil zmrazenie budovania svojich osád na okupovaných územiach.
      Spojenými štátmi sprostredkované rozhovory o ukončení izraelsko-palestínskeho konfliktu a vytvorení palestínskeho štátu uviazli v septembri, len niekoľko týždňov po ich obnovení. Abbás pozastavil rokovania po tom, ako vypršalo desaťmesačné moratórium na výstavbu v židovských osadách na západnom brehu Jordánu, vrátane východného Jeruzalema.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies