Mierové sily OSN na Haiti použili slzotvorný plyn na ochranu konvoja s pomocou

NETKY.SK • 16 Október 2016, 13:52 • 2 min
Mierové sily OSN na Haiti použili slzotvorný plyn na ochranu konvoja s pomocou

PORT-AU-PRINCE - Príslušníci mierových síl OSN na Haiti boli nútení použiť slzotvorný plyn, aby rozohnali dav ľudí, ktorí sa snažili vyrabovať náklad humanitárnej pomoci určenej pre oblasti ostrova zasiahnuté nedávno hurikánom Matthew.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informovala spravodajská spoločnosť BBC, svedkom incidentu v meste Les Cayes bol aj generálny tajomník OSN Pan Ki-mun.

 

Pan predtým počas návštevy tohto mesta sľúbil jeho obyvateľom zvýšenie objemu pomoci pre ostrovnú krajinu, kde si hurikán vyžiadal vyše 500 obetí na životoch.

 

Podľa odhadov OSN okamžitú humanitárnu pomoc na Haiti potrebuje asi 1,4 milióna ľudí. Na zabezpečenie ich životných potrieb na najbližšie tri mesiace treba zozbierať 120 miliónov dolárov.

 

Médiá však upozorňujú, že darcovské krajiny neprejavujú veľkú ochotu poskytnúť Haiti ďalšiu

humanitárnu pomoc po tom, ako mu pomohli po zemetrasení v roku 2010 - dokonca aj na boj s epidémiou cholery sa vyzbieralo len 12 percent potrebných prostriedkov.

 

Obavy z návratu epidémie cholery panujú aj teraz, pretože v zaplavených oblastiach je nedostatok pitnej vody a čistiacich a hygienických prostriedkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona