Mierové rokovania sa v nedeľu neuskutočnia

NETKY.SK • 19 December 2014, 17:27 • 2 min
Mierové rokovania sa v nedeľu neuskutočnia

KYJEV - Líder ukrajinských proruských separatistov povedal v piatok, že ďalšie kolo mierových rokovaní s cieľom zmierniť konflikt medzi vládou v Kyjeve a povstalcami sa v nedeľu neuskutoční, ako mnohí dúfali, uviedla agentúra Interfax.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rokovania v hlavnom meste Bieloruska Minsk medzi Ukrajinou, Ruskom a zástupcami Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe v septembri priniesli dohodu o prímerí medzi Kyjevom a proruskými povstalcami. Prímerie porušovali obe strany, násilie sa však v decembri znížilo, čo vyvolalo nádej uskutočniť ďalšie rokovanie.

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko povedal v stredu počas návštevy Poľska, že trojstranné rokovanie by sa mohlo konať v nedeľu v Minsku. Denis Pušilin, vicehovorca separatistov však v piatok povedal, že termín rokovania je potrebné ešte dohodnúť. Dúfame, že stretnutie v Minsku sa uskutoční pred koncom roka.    

 

Hneď po plánovanej nedeľňajšej trojstrannej schôdzke sa malo v Minsku uskutočniť aj rokovanie takzvanej normandskej skupiny. Tú tvoria lídri Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka - Porošenko, Vladimir Putin, Francoise Hollande a Angela Merkelová, ktorí sa na stretnutí dohodli telefonicky. Cieľom rozhovorov malo byť nájdenie dohody o trvalom zastavení bojov na východe Ukrajiny. Všetci štyria sa taktiež zhodli na potrebe zvýšenia humanitárnej pomoci pre východoukrajinský región.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona