Miera voľných pracovných miest na Slovensku klesla menej výrazne ako bol priemer EÚ

NETKY.SK • 16 September 2020, 08:05 • 2 min
Miera voľných pracovných miest na Slovensku klesla menej výrazne ako bol priemer EÚ

BRATISLAVA - Miera voľných pracovných miest na Slovensku v druhom štvrťroku tohto roka medzikvartálne aj klesla v menšom rozsahu ako v rámci celej Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku sa znížila na 0,8 percenta z úrovne 0,9 percenta v prvom štvrťroku a z 1,1 percenta v druhom kvartáli vlaňajška.

 

V rámci celej EÚ sa znížila na 1,6 percenta z úrovne 1,9 percenta v prvom kvartáli a z 2,3 percenta v druhom štvrťroku minulého roka. Informoval o tom v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

Najvyššia miera voľných pracovných miest bola v druhom kvartáli tohto roka v Česku (5,4 %), Belgicku (3,1 %) a Rakúsku (2,6 %). Najnižšia bola v Grécku (0,3 %), a v Írsku, Španielsku, Poľsku, Portugalsku a Rumunsku (zhodne 0,7 %).

 

img

 

Medziročne miera voľných pracovných miest klesla v 21 štátoch EÚ, nezmenila sa v Bulharsku a stúpla vo Francúzsku, a to o 0,1 percentuálneho bodu (pb). Najviac klesla na Malte (-1,6 pb), v Nemecku (-1,2 pb) a v Lotyšsku a Holandsku (zhodne -1 pb).

Miera voľných pracovných miest je definovaná ako percentuálny pomer počtu voľných pracovných miest k celkovému počtu obsadených pracovných miest a miest, ktoré chcú zamestnávatelia obsadiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona