Miera nezamestnanosti v Portugalsku po dvoch rokoch klesla

NETKY.SK • 7 August 2013, 13:09 • 2 min
Miera nezamestnanosti v Portugalsku po dvoch rokoch klesla

LISABON - Miera nezamestnanosti v Portugalsku v druhom kvartáli klesla prvýkrát za dva roky. Miera nezamestnanosti v krajine v sledovanom období poklesla na 16,4 % v porovnaní s úrovňou 17,7 % v prvom štvrťroku tohto roka.

slovakia

left justify in out

Tento údaj bol však vyšší ako miera nezamestnanosti v druhom kvartáli minulého roku, keď sa miera nezamestnanosti dostala na 15 %. Vyplýva to z údajov portugalského štatistického úradu zverejnených v stredu.

Miera nezamestnanosti v krajine počas predchádzajúcich dvoch rokov postupne rástla až na rekordnú úroveň v prvom kvartáli tohto roka. Portugalsko totiž čelí najhoršej recesii od roku 1970. Portugalská vláda očakáva, že miera nezamestnanosti v krajine dosiahne svoje maximum v budúcom roku, keď by mala stúpnuť na 18,5 %. V tomto roku by mala miera nezamestnanosti dosiahnuť 18,2 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies