Miera nezamestnanosti v Grécku v prvom štvrťroku opäť vzrástla

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 13:04 • 2 min
Miera nezamestnanosti v Grécku v prvom štvrťroku opäť vzrástla

ATÉNY - Miera nezamestnanosti v Grécku v prvom štvrťroku oproti záverečnému kvartálu minulého roka vzrástla na 24,9 %. V období mesiacov októbra až decembra 2015 bola miera nezamestnanosti na úrovni 24,4 %.

slovakia

left justify in out

Z celkového počtu 1,19 milióna registrovaných nezamestnaných je približne 70,3 % dlhodobo nezamestnaných, teda tých, ktorí nemali žiadne zamestnanie dlhšie ako jeden rok. Vyplýva to z údajov, ktoré vo štvrtok zverejnil štatistický úrad krajiny. Najvyššiu mieru nezamestnanosti Grécko evidovalo v prvom štvrťroku 2014, keď bola na úrovni 27,8 %.


Atény začiatkom mesiaca zverejnili mesačné miery nezamestnanosti pre prvé tri mesiace tohto roka. V marci bola miera nezamestnanosti v Grécku na úrovni 24,1 %, pričom klesla z februárových 24,2 %. Tieto údaje sa však od kvartálnych líšia, pretože sú založené na základe odlišnej vzorky a sú sezónne upravené.


Grécka ekonomika sa v prvom štvrťroku zmenšila o 0,5 %, pod čo sa podpísal najmä pokles spotrebiteľských výdavkov a čistého exportu. Tempo poklesu ekonomiky v období januára až marca bolo mierne rýchlejšie ako sa očakávalo. Grécka centrálna banka prognózuje, že hrubý domáci produkt krajiny sa za celý rok zmenší o 0,3 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies