Miera nezamestnanosti v galantskom regióne sa pohybuje okolo 6 %

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 12:19 • 2 min
Miera nezamestnanosti v galantskom regióne sa pohybuje okolo 6 %

Miera nezamestnanosti v galantskom regióne sa pohybuje okolo 6 %

slovakia

left justify in out

img

Miera nezamestnanosti v galantskom regióne sa v súčasnosti pohybuje na úrovni asi 6 %, pričom Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) zaznamenáva prílev nových absolventov do evidencie. Informovala TASR riaditeľka Odboru služieb zamestnanosti ÚPSVaR v Galante Iveta Benciová.
"V regióne Galanty sme vo februári zaznamenali zatiaľ vrchol v evidovanej miere nezamestnanosti, kedy dosiahla hodnotu 7,11 percentuálneho bodu. Počnúc marcom začala opäť klesať a k 31. máju dosahovala už 5,96 %. Uvedený pokles nezamestnanosti môžeme pripísať práve začínajúcim sa sezónnym prácam, ktoré sa rozbiehajú v marci," povedala riaditeľka s tým, že v súčasnom období neočakávajú žiadne hromadné prepúšťanie v regióne.
Pre absolventov stredných a vysokých škôl má úrad pripravené rôzne nástroje aktívnej politiky trhu práce. "V zmysle platnej legislatívy pripravujeme výberové konania, rôzne poradenské aktivity a podľa potrieb trhu práce aj vzdelávacie aktivity, nakoľko táto skupina uchádzačov o zamestnanie je pomerne dobre umiestniteľná na trhu práce vzhľadom na etablovaných zamestnávateľov v regióne," uviedla Benciová. Dodala, že aj napriek veku uchádzačov nad 50 rokov môže konštatovať, že tak ako pri absolventoch škôl, aj ľudia v zrelšom veku majú možnosť uplatniť sa na trhu práce. "Aj pre nich organizujeme výberové konania, pripravujeme rôzne vzdelávacie aktivity, ktoré realizujeme na základe dopytu na trhu práce či už priamo v našom regióne, alebo v susedných regiónoch," konštatovala.
Pre skupinu uchádzačov o zamestnanie, ktorú majú na ÚPSVaR v evidencii, sa snažia pracovníci úradu vyhľadávať voľné pracovné miesta návštevami priamo u zamestnávateľov. "Realizujeme interné alebo externé poradenské aktivity, vzdelávacie aktivity, ktoré sa snažíme prispôsobovať aktuálnym potrebám na trhu práce. Rozbiehame spoluprácu so spoločnosťou Volkswagen Bratislava pri nábore pracovníkov s možnosťou nástupu v septembri a tiež očakávame vytvorenie cca 200 nových pracovných miest v galantskom regióne," uzavrela riaditeľka odboru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies