Miera inflácie na Ukrajine by mohla tento rok dosiahnuť 40 %

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 12:27 • 2 min
Miera inflácie na Ukrajine by mohla tento rok dosiahnuť 40 %

KYKEV - Miera inflácie na Ukrajine by sa mohla v tomto roku pohybovať okolo 40 %. Informovala o tom v stredu predstaviteľka Svetovej banky Anastasia Holovachová.

slovakia

left justify in out

Prognóza Svetovej banky tak počíta s vyššou mierou inflácie než centrálna banka v krajine. Tá odhaduje, že miera inflácie v roku 2015 dosiahne 30 %. Podľa Holovachovej Svetová banka očakáva v ďalších rokoch pokles miery inflácie. K jednocifernej inflácii by sa však podľa nej Ukrajina nemala vrátiť skôr než pred koncom roku 2017, prípadne v roku 2018.


Predstaviteľka Svetovej banky zároveň uviedla, že ukrajinská ekonomika by v tomto roku pravdepodobne mala oslabiť o 7,5 %. Táto prognóza je v súlade s očakávaniami ukrajinskej centrálnej banky. Svetová banka predpokladá, že Ukrajina sa v budúcom roku vráti k hospodárskemu rastu. Ekonomika krajiny by v roku 2016 mohla stúpnuť o 2 % za predpokladu, že sa nezhorší konflikt so separatistami a za predpokladu, že sa stabilizuje situácia bankového sektora.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona