Microsoft vytvorí ID systém založený na technológii blockchain

NETKY.SK • 14 Február 2018, 19:00 • 2 min
Microsoft vytvorí ID systém založený na technológii blockchain

REDMOND – Spoločnosť Microsoft odhalila svoje plány na integráciu decentralizovaných identifikátorov (DID) do svojej aplikácie Microsoft Authenticator, ktoré budú založené na technológii blockchain.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Microsoft sa snaží poskytnúť nový model digitálnej identity, ktorý by nebol kontrolovaný žiadnou centralizovanou inštitúciou. To by malo zaručiť by úplné uchovávanie súkromných údajov, čo by jednotlivcom umožnilo mať plnú kontrolu nad všetkými prvkami ich digitálnej identity.

 

Po zvážení niekoľkých štandardov pre decentralizované systémy identity sa spoločnosť Microsoft rozhodla, že technológia a protokoly blockchainu sú pre tento model ako stvorené.

 

img

 

Spoločnosť Microsoft plánuje pridať do svojej aplikácie Microsoft Authenticator podporu DID na správu údajov o totožnosti a kryptografických kľúčov. Aplikácia, ktorá bola spustená v auguste 2016, je podľa spoločnosti využívaná miliónmi ľudí.

 

img

 

V októbri 2017 sa objavili správy, že viaceré svetové vlády zvažujú prijatie podobných systémov založených na technológii blockchain, aby presunuli kontrolu údajov z vlády alebo korporácií na jednotlivých občanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona