Microsoft údajne prepustí ďalších tisíc zamestnancov

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:40 • 2 min
Microsoft údajne prepustí ďalších tisíc zamestnancov

BRATISLAVA - Spoločnosť Microsoft zruší v ďalšom kole prepúšťania tisíc pracovných miest. Na sociálnej sieti Twitter to vo štvrtok uviedla televízna stanica CNBC.

slovakia

left justify in out

Redukcia pracovných miest bude podľa CNBC nad rámec už avizovaného prepúšťania. Spoločnosť Microsoft situáciu nekomentovala. Americký gigant v júli avizoval, že prepustí približne 7 800 ľudí, teda 7 % pracovníkov.  Zároveň firma uviedla, že jej odpisy súvisiace s divíziou mobilných telefónov Nokia, ktorú kúpila minulý rok, dosiahnu 7,6 mld. USD.


Spoločnosť Microsoft zaznamenala v treťom kvartáli pokles upravených príjmov. Tieto príjmy v sledovanom období poklesli o 6,6 % na 21,66 mld. USD z hodnoty 23,20 mld. USD v rovnakom období predchádzajúceho roka. Príjmy podľa štandardov GAAP klesli na 20,38 mld. USD z hodnoty 23,20 mld. USD. Čistý zisk spoločnosti sa dostal na 4,62 mld. USD, čo predstavuje 57 centov na akciu. V rovnakom období predchádzajúceho roku bol čistý zisk tejto firmy 4,54 mld. USD, teda 54 centov na akciu. 

(1 EUR = 1,1313 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies