Microsoft potvrdil, že prepúšťa tisícky zamestnancov

NETKY.SK • 7 Júl 2017, 11:18 • 2 min
Microsoft potvrdil, že prepúšťa tisícky zamestnancov

NEW YORK - Americká softvérová firma Microsoft Corp. prepúšťa tisícky zamestnancov v rámci zmeny predaja s cieľom zvýšiť predaj softvérových aplikácií, ktoré sa môžu používať na akomkoľvek zariadení pripojenom na internet.

slovakia

left justify in out

Väčšina prepustených pracuje v oblasti predaja mimo USA. Microsoft potvrdil, že oznámenia o rušení pracovných miest začal posielať vo štvrtok, ale odmietol ďalšie konkrétnejšie informácie okrem toho, že zrušených budú tisícky miest. Microsoft celosvetovo zamestnáva približne 121 500 ľudí. Takmer 71 600 z nich pracuje v USA.

"Rovnako ako iné firmy prehodnocujeme naše podnikanie na pravidelnej báze," uviedol Microsoft vo vyhlásení. "To môže viesť k zvýšeniu investícii v niektorých oblastiach a z času na čas k presunom v iných oblastiach," uviedla firma.

Microsoft upúšťa od tradičného predaja svojich programov za jednorazový poplatok s viazaním na jeden počítač. Spoločnosť sa teraz sústreďuje na predplatné softvéru prístupného pre viaceré zariadenia, čiže na trend cloudu. Segment komerčného cloudu Microsoftu smeruje ku generovaniu príjmov v sume zhruba 15 mld. USD ročne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies