Microsoft podstatne obmedzuje svoje podnikanie

NETKY.SK • 8 Jún 2022, 17:47 • 2 min
Microsoft podstatne obmedzuje svoje podnikanie

MOSKVA/SEATTLE – Americký softvérový gigant Microsoft v reakcii na inváziu ruskej armády na Ukrajinu podstatne obmedzuje svoje podnikanie v Rusku. TASR o tom informuje na základe správy Bloomberg News.

slovakia

left justify in out

Microsoft už začiatkom marca oznámil, že pozastavuje predaj svojich nových produktov a služieb v Rusku. V stredu softvérový gigant uviedol, že výrazne obmedzuje svoje podnikanie v krajine, čím sa pripojil k dlhému zoznamu firiem, ktoré buď obmedzujú podnikanie, alebo z Ruska úplne odchádzajú pre vojnu na Ukrajine.

 

Obmedzenie podnikania ovplyvní viac ako 400 zamestnancov, cituje Bloomberg hovorcu spoločnosti. „V dôsledku zmien ekonomického výhľadu a vplyvu na naše podnikanie v Rusku sme sa rozhodli výrazne obmedziť naše operácie v krajine,“ povedal hovorca Microsoftu.

 

img

 

Americká spoločnosť však dodrží existujúce zmluvné záväzky voči ruským zákazníkom. Viaceré veľké americké koncerny vrátane Apple, Nike či Dell Technologies prerušili vzťahy s Ruskom. Vlastník sociálnej siete Facebook - Meta Platforms aj Alphabet, materská spoločnosť vyhľadávača Google, prijali tiež opatrenia, ktoré obmedzili ruské štátne médiá pri zarábaní peňazí z reklám na ich platformách.

 

Možno vás zaujme: Policajné vozidlá budú mať nový dizajn. Rozhodnite ako budú vyzerať!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona