Microsoft plánuje dalšie prepúšťanie

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 14:44 • 2 min
Microsoft plánuje dalšie prepúšťanie

NEW YORK - Americký softvérový gigant Microsoft plánuje novú vlnu prepúšťania, aby zredukoval svoje náklady. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na článok v New York Times.

slovakia

left justify in out

Podľa týchto novín najväčší výrobca softvéru na svete, ktorý už vlani oznámil, že ruší 18.000 pracovných miest, sa chystá prepustiť ďalších ľudí, nad rámec pôvodného plánu. O prácu vraj prídu zamestnanci divízie hardvéru aj ďalších divízií, vrátane výroby smartfónov, ktorú Microsoft kúpil od fínskej firmy Nokia.

 

Reuters sa zatiaľ nepodarilo získať reakciu Microsoftu na túto správu.

 

Vlani v júli odštartoval Microsoft najväčšiu vlnu prepúšťania vo svojej histórii, keď oznámil, že zruší 18.000 pracovných miest, čo predstavuje 14 % z celkového počtu zamestnancov. Softvérový gigant sa totiž snaží viac sústrediť na tzv. cloud-computing a softvér pre mobilné telefóny.

 

V júni tohto roka vydal Microsoft vyhlásenie, že firmu opúšťajú Stephen Elop, bývalý člen top manažmentu firmy Nokia, a ďalší traja riadiaci pracovníci.

 

Microsoft sa koncom mesiaca, presnejšie 29. júla, chystá uviesť na trh nový operačný systém Windows 10, ktorý je navrhnutý tak, aby fungoval v počítačoch, v tabletoch aj smartfónoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies