Microsoft má vraj záujem o Adobe

NETKY.SK • 8 Október 2010, 12:09 • 2 min
Microsoft má vraj záujem o Adobe

Microsoft má vraj záujem o Adobe

slovakia

left justify in out

img

Microsoft vraj hovoril so softvérovou firmou Adobe o prevzatí, tvrdia médiá. Podľa britského denníka Financial Times (FT), ktorý sa odvoláva na informované zdroje, však zatiaľ nezačali konkrétne rokovania.
      Akcia Adobe vyskočila tesne pred zatvorením americkej burzy viac než o 11 %. Niekoľko hodín predtým totiž denník New York Times zverejnil ako prvý, že sa o spoločnosť zaujíma Microsoft. Trhová hodnota Adobe vďaka posilneniu akcie dosiahla 15 miliárd USD (10,74 miliardy eur).
      Adobe vyvíja najrôznejšie grafické aplikácie od Photoshopu cez Acrobat až po multimediálnu platformu Flash. V mnohých oblastiach si Microsoft a Adobe konkurujú, majú však aj spoločného nepriateľa Apple. Vzťahy medzi Apple a Adobe sú napäté, pretože mobilné zariadenia Apple nepodporujú Flash.
      Hovorkyňa Adobe potvrdila novinám New York Times len stretnutie šéfa Microsoftu Steva Ballmera so šéfom Adobe Shantanuom Narayenom. Zdroj FT tvrdí, že na stretnutí sa rokovalo iba o možnostiach spolupráce oboch spoločností.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies