Microsoft kúpi od AOL zhruba 800 patentov za 1,06 miliardy USD

NETKY.SK • 10 Apríl 2012, 07:08 • 2 min
Microsoft kúpi od AOL zhruba 800 patentov za 1,06 miliardy USD

Microsoft kúpi od AOL zhruba 800 patentov za 1,06 miliardy USD

slovakia

left justify in out

img

Americká softvérová spoločnosť Microsoft kúpi zhruba 800 patentov internetovej firmy AOL. Zároveň získa licenčné práva na približne 300 ďalších patentov, ktoré si AOL ponechá. Celková hodnota kontraktu dosahuje 1,06 miliardy USD (811,14 milióna eur) v hotovosti.
      Je to ďalší z takýchto kontraktov v sektore, v ktorom technologické firmy robia všetko preto, aby zvýšili svoje šance v súdnych sporoch za patentové práva. Od začiatku roka viacero spoločností vrátane Intelu, Google a Facebooku kúpilo od iných technologických firiem veľký počet patentov.
      AOL informoval, že "výrazné percento" zo zisku z predaja patentov plánuje poskytnúť akcionárom. Hodnota akcií AOL krátko na to vzrástla o viac než 40 % na 26,20 USD/akcia, čo bola najvyššia hodnota za viac než rok. Obe spoločnosti dodali, že dokončenie transakcie predpokladajú ku koncu tohto roka.

Zdroj: TASR/BBC, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies