Microsoft končí so značkou Nokia, nové smartfóny ponesú názov Microsoft Lumia

NETKY.SK • 23 Október 2014, 06:40 • 2 min
Microsoft končí so značkou Nokia, nové smartfóny ponesú názov Microsoft Lumia

SEATTLE - Americká softvérová spoločnosť Microsoft končí so značkou Nokia a nové mobilné telefóny už túto značku neponesú. Microsoft pritom mobilnú divíziu Nokie prevzal len na jar tohto roka. Informoval o tom server BBC.

slovakia

left justify in out

Nové inteligentné telefóny známe ako Nokia Lumia ponesú odteraz názov Microsoft Lumia, oznámila v týchto dňoch americká firma. Prvou krajinou, kde k zmene dôjde, bude Francúzsko. Značka Nokia však z trhu nezmizne, nakoľko Microsoft kúpil iba mobilnú divíziu fínskej spoločnosti.
      

Americká firma dokončila kúpu mobilnej divízie Nokie v apríli tohto roka. Odvtedy Microsoft začal postupne od značky Nokia ustupovať. Microsoft v súčasnosti realizuje rozsiahlu reorganizáciu. V júli výkonný riaditeľ spoločnosti Satya Nadella oznámil, že Microsoft zruší okolo 18.000 pracovných miest. Z toho väčšina, až 12.500, sa týka pracovných pozícií v prevzatej mobilnej divízii Nokia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies