Microsoft chce kúpiť izraelskú firmu Adallom za 320 mil. USD

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 10:25 • 2 min
Microsoft chce kúpiť izraelskú firmu Adallom za 320 mil. USD

TEL AVIV - Americký technologický gigant Microsoft plánuje kúpiť izraelskú firmu Adallom, ktorá sa zaoberá vývojom bezpečnostných platforiem pre cloudové technológie, za 320 mil. USD. Informoval o tom v pondelok denník Calcalist.

slovakia

left justify in out

Po akvizícii chce Microsoft firmu transformovať na svoje centrum internetovej bezpečnosti v Izraeli. Microsoft medializované informácie nekomentoval a vyjadrenie spoločnosti Adallom agentúra Reuters nezískala.


Microsoft už v Izraeli prevzal niekoľko firiem, medzi nimi výrobcu bezpečnostného softvéru Aorato a spoločnosť Equivio, ktorá vyvinula softvér na analýzu textových dokumentov. Od firmy N-trig zase Microsoft kúpil jej technológiu pre výrobu digitálnych pier.


Izraelská spoločnosť Adallom vznikla v roku 2012. Klientom ponúka riešenia v oblasti ochrany dát na externých serveroch. V Izraeli a USA zamestnáva 80 ľudí. Podľa denníka Calcalist firma získala od fondov rizikového kapitálu Sequoia Capitol a European Index Ventures, ako aj od technologických spoločností EMC Corp a Hewlett-Packard investície v celkovom objeme zhruba 50 mil. USD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies