Mick Schumacher napodobní slávneho otca

NETKY.SK • 30 Jún 2019, 15:37 • 2 min
Mick Schumacher napodobní slávneho otca

BRATISLAVA - Dvadsaťročný Mick Schumacher zažije koncom júla špeciálne chvíle. V rámci Veľkej ceny Nemecka seriálu formuly 1 bude jazdiť na monoposte Ferrari F2004, v ktorom jeho slávnejší otec Michael získal majstrovský titul pred pätnástimi rokmi. Informáciu priniesol web formula1.com.

slovakia

left justify in out

"Je to neskutočné, že budem mať možnosť posadiť sa do tohto auta práve na Hockenheime. Naposledy som práve na tomto okruhu oslavoval moje celkové víťazstvo v šampionáte Formuly 3 a teraz bude môcť šoférovať jedno z najsilnejších áut v histórii F1. Všetci fanúšikovia motoršportu sa môžu tešiť na tento moment. Bude to špeciálne a mimoriadne hlučné," povedal Mick, ktorý momentálne jazdí v seriáli F2 a patrí do akadémie talianskeho Ferrari.

 

obrazok


Rodina Schumacherovcov má na nemecký okruh príjemné spomienky, veď Michael na domácej trati zvíťazil štyrikrát - raz vo farbách Benettonu a trikrát pod logom Ferrari. Dobre si na to pamätá aj Ross Brawn, ktorý sprevádzal sedemnásobného šampióna počas jeho kariéry. "Bude to veľmi dojemné vidieť Micka v tomto aute. F2004 je fantastický monopost, ktorý dosiahol 15 víťazstiev vrátane majstrovského titulu. V roku 2004 kulminovalo zlaté obdobie, ktoré bolo výsledkom spolupráce práce úžasných ľudí v tíme a Michaela ako skvelého pretekára."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies