Mick Jagger sa stal pradedom

NETKY.SK • 19 Máj 2014, 13:44 • 2 min
Mick Jagger sa stal pradedom

NEW YORK - Mick Jagger, líder britskej kapely The Rolling Stones, sa stal pradedom. Jeho 21-ročná vnučka Assisi priviedla na svet dcéru, ktorej otcom je jej 25-ročný priateľ Alex Key.

slovakia

left justify in out

Assisi je dieťaťom Jaggerovej dcéry Jade, ktorá by sama mala v najbližších týždňoch priviesť na svet svojho tretieho potomka. Jagger má celkovo sedem detí so štyrmi ženami. Matkami jeho potomkov sú Marshe Hunt, Bianca De Macias, Jerry Hall a Luciana Gimenez, pričom mal vzťahy s množstvom ďalších žien. Od roku 2001 chodil s módnou návrhárkou L'Wren Scott, ktorá však 17. marca spáchala samovraždu.

 

Sedemdesiatročný Mick Jagger je jedným z najpopulárnejších a najvplyvnejších spevákov všetkých čias. S kolegami z The Rolling Stones Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom and Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona