Mick Jagger pripravuje pohreb zosnulej priateľky L'Wren Scott

NETKY.SK • 21 Marec 2014, 09:37 • 2 min
Mick Jagger pripravuje pohreb zosnulej priateľky L'Wren Scott

LOS ANGELES - Britský spevák Mick Jagger pripravuje v Los Angeles pohreb zosnulej priateľky L'Wren Scott. Sedemdesiatročného lídra kapely The Rolling Stones, ktorý so známou módnou návrhárkou randil od roku 2001, podporujú v tomto období deti.

slovakia

left justify in out

Pre americký týždenník Us Weekly to potvrdili jeho zástupcovia. "Mick priletel do Los Angeles. Je tu s dcérou Karis a s jej rodinou, ktorá tu žije," uviedli a dodali, že s otcom sú v Kalifornii tiež dcéry Elizabeth, Georgia May, Jade a syn James.

 

L'Wren Scott spáchala v pondelok 17. marca samovraždu. Kancelária newyorského súdneho lekára následne potvrdila, že 49-ročná žena sa obesila. Podľa doterajších informácií našla módnu návrhárku v jej byte na Manhattane so šatkou okolo krku pripevnenou o kľučku dverí asistentka, ktorú Scott k sebe pozvala esemeskou bez uvedenia dôvodu. Polícia na mieste nenašla list na rozlúčku. Medzi jej klientky patrili napríklad Madonna, Naomi Campbell, Nicole Kidman či Penélope Cruz. 

 

Následne sa objavili špekulácie o rozchode L'Wren Scott s Jaggerom, no tie vzápätí vyvrátila hudobníkova hovorkyňa. Spevák sa k smutnej správe vyjadril prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "Stále sa snažím prísť na to, ako mohla moja milá a zároveň najlepšia priateľka ukončiť život takýmto tragickým spôsobom. Strávili sme spolu veľa úžasných rokov a spríjemňovali sme si navzájom životy. Bola naozaj veľkou osobnosťou a jej talent ľudia veľmi obdivovali, takisto ako aj ja. Som vďačný, že jej vzdávajú česť a tiež aj za správy podpory, ktoré dostávam. Nikdy na ňu nezabudnem," uviedol Jagger, ktorému súcit prejavili aj spoluhráči. 

 

Úmrtie poznamenalo aj plánované turné The Rolling Stones s názvom 14 On Fire. Formácia zrušila šesť vystúpení v Austrálii a jedno na Novom Zélande. Na webovej stránke www.rollingstones.com však uviedli, že pre koncerty sa budú snažiť nájsť nové termíny. Organizátori už fanúšikov a fanúšičky vyzvali, aby si vstupenky nechali, kapela by podľa nich mala odohrať zrušené vystúpenia v októbri a novembri. Legendárne kvarteto by v júni malo potešiť obdivovateľov a obdivovateľky v Európe, a to v Holandsku, Taliansku, Belgicku, Rakúsku a Nemecku. Skupina nedávno vyhlásila, že má v pláne aj ďalšie európske koncerty.

 

The Rolling Stones vznikli v roku 1962. Mick Jagger s Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom predvlani oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom and Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy majú na konte hity ako (I Can't Get No) Satisfaction, Paint It Black, Jumpin' Jack Flash, Street Fighting Man, Honky Tonk Women, You Can't Always Get What You Want, Gimme Shelter, Wild Horses, Brown Sugar, Angie či Start Me Up. Podľa odhadov predali viac ako 250 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies