Mick Jagger naspieval dve piesne na bratov album

NETKY.SK • 7 December 2013, 16:38 • 2 min
Mick Jagger naspieval dve piesne na bratov album

BRATISLAVA - Deviata nahrávka Chrisa Jaggera má názov Concertina Jack a mala by vyjsť ešte tento rok.

slovakia

left justify in out

Britský hudobník Mick Jagger naspieval dve skladby na album svojho mladšieho brata Chrisa Jaggera. Sedemdesiatročný líder kapely The Rolling Stones sa podieľal na úvodnej piesni očakávanej novinky Concertina Jack a zaspieval si aj v skladbe s názvom Diamonds And Pearls. Informoval o tom prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. "Môj brat Chris Jagger má nový album s názvom Concertina Jack a v úvodnej piesni spievam aj ja," uviedol Mick Jagger. Deviaty album Chrisa Jaggera nahrávali vo Francúzsku. Podieľali sa na ňom aj Bobby Kees a Tim Ries, ktorí sú členmi dychovej sekcie spomínaných The Rolling Stones.

Mick Jagger je jedným z najpopulárnejších a najvplyvnejších spevákov všetkých čias. S kolegami z The Rolling Stones Keithom Richardsom, Charliem Wattsom a Ronniem Woodom minulý rok oslávili 50. výročie vzniku kapely, pri príležitosti ktorého pre priaznivcov pripravili aj kompiláciu Grrr! (2012). Tá okrem starších piesní obsahuje aj dve nové skladby One More Shot a Doom and Gloom. Niekoľkonásobní držitelia Grammy celosvetovo predali vyše 200 miliónov kópií nahrávok. Desať ich štúdioviek je v rebríčku 500 najlepších albumov všetkých čias podľa magazínu Rolling Stone a v roku 2004 kapelu tento magazín zaradil na štvrtú priečku rebríčka 100 najlepších interpretov všetkých čias. V roku 1989 skupinu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Chris Jagger debutoval v roku 1973 nahrávkou You Know the Name But Not the Face. Počas kariéry spolupracoval aj s The Rolling Stones a to na albumoch Dirty Work (1986) a Steel Wheels (1989).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona