Mičinský pitvor ponúka zaujímavý kontakt s fenoménom Nového cirkusu

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 16:00 • 2 min
Mičinský pitvor ponúka zaujímavý kontakt s fenoménom Nového cirkusu

HORNÁ MIČINÁ - Fenomén Nového cirkusu predstaví počas tohto víkendu v obci Horná Mičiná v okrese Banská Bystrica druhý ročník divadelno-hudobného festivalu Mičinský pitvor.

slovakia

left justify in out

"V tomto cirkuse však nečakajte drezúru smutných zvierat, ale nezabudnuteľné umenie veselých klaunov, akrobatov, hercov a hudobníkov. Množstvo predstavení, koncertov, dielničiek aj aktivít pre všetkých umeniachtivých, bez rozdielu veku a schopností," priblížila Zuzana Kohútová z občianskeho združenia Umenie na Hornej, ktoré je hlavným organizátorom festivalu.

 

Pouličné vystúpenia Nového cirkusu prinášajú zaujímavý kontakt s umením, vždy na inom mieste a vždy inak. Umelci aj diváci sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou predstavenia, ktoré je zakaždým premiérou a zároveň derniérou.

 

"Prvý ročník nášho festivalu dopadol podľa nás, veľmi dobre, návštevnosť bola tak akurát. Veríme, že tento rok festival navštívi ešte viac ľudí a že budú odchádzať spokojní," pokračovala Kohútová. Za dverami druhého Mičinského pitvora čakajú na návštevníkov Divadlo Teatro Tatro s Prorokom Iľjom a Cirkusom Charms, Katka Koščová s Danielom Špinerom a Geišbergovcami, Kyseli Krastafci a ich veselá ohňová show, kapela Korben Dallas, Bratři v tričku s Prasečím cirkusem, CirKus-Kus, stand up s Kristínou Farkašovou, Tomášom Hudákom a Milanom Sedliakom, Pavol Seriš, ale aj Laco Cmorej a jeho tanečný workshop.

 

A k tomu všetkému aj bohatý sprievodný program na námestíčku v Hornej Mičinej so Šaškom Fjodorom, gitaristom Dávidom Bílekom, stánkami a možnosťou naučiť sa žonglovať.

 

Na svoje si prídu aj deti. Tešiť sa môžu na koncert s Pánkom, na Divadelný rebriniak s rozprávkami Gašpar takmer kráľom a Princ Bajaja ale aj na množstvo cirkusových aktivít, spoločenské hry či čítanie z knižky O chlapcovi, ktorý hľadal vôňu čokolády.

 

Festivalové podujatia sa odohrávajú v miestnom "kulturáku", na ihrisku, v šapitó Teatro Tatro, na námestíčku a v uliciach Hornej Mičinej.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona