Michelle Williams stvárni zosnulú speváčku Janis Joplin v životopisnej snímke

NETKY.SK • 15 November 2016, 14:08 • 2 min
Michelle Williams stvárni zosnulú speváčku Janis Joplin v životopisnej snímke

NEW YORK - Americká herečka Michelle Williams potvrdila, že stvárni hlavnú postavu v pripravovanej životopisnej snímke o zosnulej speváčke Janis Joplin. Tridsaťšesťročná rodáčka z mesta Kalispell v Montane to prezradila v rozhovore pre reláciu E! News. Správy o tom, že Williams rokuje o tejto úlohe, sa po prvý raz objavili začiatkom minulého mesiaca.

slovakia

left justify in out

"Dobrý deň v živote herca je ten, keď dostane prácu. Pred tým, než sa tak stane, prosíte a žiadate, aby zobrali práve vás. Potom tú prácu dostanete a ste neskutočne nadšení. Nemôžete uveriť, že ste dostali takú príležitosť. A na druhý deň si začnete robiť obavy. A v tejto fáze som práve teraz," uviedla Williams po tom, ako sa jej spýtali na snímku s názvom Janis. Tú nakrúti režisér Sean Durkin na motívy knihy Love, Janis (1992), ktorú napísala speváčkina sestra Laura.

 

Publikácia vznikla na základe listov, ktoré Janis Joplin posielala rodine a priateľom. Kniha sleduje jej kariéru od začiatkov, keď hrávala v kaviarňach, cez vystupovanie na festivale Woodstock až po problémy spôsobené náhlou slávou, ktoré viedli k drogovej a alkoholovej závislosti. Janis Joplin skonala 4. októbra 1970 vo veku 27 rokov v dôsledku predávkovania sa heroínom. Scenár snímky, ktorá by sa mala dostať do kín v roku 2018, napíšu Clara Brennan a Andrew Renzi.


Michelle Ingrid Williams odštartovala hereckú kariéru malými rolami v televízii a známou sa stala ako 17-ročná vďaka úlohe Jen Lindley v tínedžerskom seriáli Dawsonov svet (1998 - 2003). Svoj prvý väčší úspech dosiahla vďaka romantickej dráme Skrotená hora (2005), ktorá jej v roku 2006 vyniesla nomináciu na Oscara za herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Zahrala si aj v snímkach ako Dick (1999), Obyčajní hrdinovia (2004), Wendy a Lucy (2008), Mamut (2009), Prekliaty ostrov (2010), Take This Waltz (2011) či Cesta do krajiny Oz (2013). V roku 2010 účinkovala v romantickej dráme Blue Valentine, za čo si vyslúžila prvú nomináciu na Oscara za hlavnú rolu. Druhú nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe získala za stvárnenie Marilyn Monroe v snímke Môj týždeň s Marilyn (2012). Za túto úlohu si odniesla Zlatý glóbus v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo filme - komédii alebo muzikáli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies