Michelle Williams rokuje o role v snímke o Janis Joplin

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:52 • 2 min
Michelle Williams rokuje o role v snímke o Janis Joplin

NEW YORK - Americká herečka Michelle Williams rokuje o role v životopisnej snímke o zosnulej speváčke Janis Joplin.

slovakia

left justify in out

Snímka s názvom Janis vznikne na motívy knihy Love, Janis (1992), ktorú vydala interpretkina sestra Laura. Podľa informácií magazínu The Hollywood Reporter by mala 36-ročná rodáčka z mesta Kalispell v Montane stvárniť práve legendárnu hudobníčku. O réžiu projektu sa postará Sean Durkin.


Spomínanú knihu vyskladala Laura Joplin z listov svojej sestry, ktoré posielala rodine a priateľom. Publikácia sleduje jej kariéru od začiatkov, keď hrávala v kaviarňach, cez vystupovanie na slávnom festivale Woodstock až po problémy, ktoré mala s jej náhlou slávou a ktoré viedli k drogovej a alkoholovej závislosti. Janis Joplin skonala v roku 1970 vo veku 27 rokov v dôsledku predávkovania sa heroínom. Počas svojej kariéry nahrala štyri štúdiové albumy, z ktorých najoceňovanejší s názvom Pearl vyšiel v januári 1971. Na konte má hity ako Me and Bobby McGee, Cry Baby, Piece of My Heart, Ball and Chain, Move Over, Mercedes Benz alebo Summertime.


Michelle Williams odštartovala hereckú kariéru malými rolami v televízii a známou sa stala ako 17-ročná vďaka úlohe Jen Lindley v tínedžerskom seriáli Dawsonov svet (1998 - 2003). Svoj prvý väčší úspech dosiahla vďaka romantickej dráme Skrotená hora (2005), ktorá jej v roku 2006 vyniesla nomináciu na Oscara za herecký výkon vo vedľajšej úlohe. Zahrala si aj v snímkach ako Dick (1999), Obyčajní hrdinovia (2004), Wendy a Lucy (2008), Mamut (2009), Prekliaty ostrov (2010), Take This Waltz (2011) či Cesta do krajiny Oz (2013). V roku 2010 účinkovala v romantickej dráme Blue Valentine, za čo si vyslúžila prvú nomináciu na Oscara za hlavnú rolu. Druhú nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe získala za stvárnenie Marilyn Monroe v snímke Môj týždeň s Marilyn (2012). Za túto úlohu si odniesla Zlatý glóbus v kategórii Najlepší ženský herecký výkon vo filme - komédii alebo muzikáli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies