Michelle Obamová vydala knihu o záhradníčení v Bielom dome

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 07:02 • 2 min
Michelle Obamová vydala knihu o záhradníčení v Bielom dome

Michelle Obamová vydala knihu o záhradníčení v Bielom dome - Politika Prvá dáma USA Michelle Obamová vydala dnes knihu o svojich skúsenostiach so záhradníčením v Bielom dome. Necelého pol roka pred novembrovými prezidentskými voľbami tak neoficiálne podpo

slovakia

left justify in out

img

Prvá dáma USA Michelle Obamová vydala dnes knihu o svojich skúsenostiach so záhradníčením v Bielom dome. Necelého pol roka pred novembrovými prezidentskými voľbami tak neoficiálne podporila predvolebnú kampaň svojho manžela. 
      Kniha s názvom American Grown (Vypestované v Amerike) vyšla dnes v nakladateľstve Crown Publishers. Podtitul spresňuje, že ide o príbeh jej zeleninovej záhrady v Bielom dome, ale aj záhrad po celej Amerike. 
      Michelle Obamová začala s pestovaním zeleniny v Bielom dome v marci 2009, dva mesiace po tom, ako jej manžel nastúpil do úradu prezidenta USA. Jej záhony na Južnom trávniku sa pre ňu stali symbolom nádeje v budúcnosť amerických detí.
      "Každé zasadené semeno má potenciál stať sa čímsi výnimočným, a tak je to aj s každým dieťaťom," napísala Obamová. V 271-stranovej knihe sa vyznáva zo svojich pestovateľských úspechov a nezdarov, pričom dúfa, že jej skúsenosti povzbudia ľudí k založeniu vlastných záhradiek. 
      Podľa vlastných slov by chcela tiež podnietiť diskustiu o výžive a životnom štýle Američanov a jeho vplyve na budúce generácie. 
      Kniha Michelle Obamovej je úplne apolitická, podľa novín Daily Telegraph však vhodne zapadá do volebnej kampane Baracka Obamu. Hoci sa venuje politicky bezpečnej a nekontroverznej téme záhradníctva a zdravého životného štýlu, Obama z nej môže v kľúčovom predvolebnom období veľmi profitovať. 
      Podľa prieskumov sa Obamová teší medzi Američanmi oveľa väčšej obľube ako jej manžel. V nedávnom prieskume AP-GfK bol tento pomer 70 ku 58 percent. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona