Michelle Obamová sa stretla so študentkami univerzity v Japonsku

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 12:18 • 2 min
Michelle Obamová sa stretla so študentkami univerzity v Japonsku

TOKIO - Manželka amerického prezidenta Michelle Obamová, ktorá je od stredy na návšteve Japonska, sa dnes stretla s manželkou japonského premiéra Šinzóa Abeho, Akie Abeovou. V rámci iniciatívy zlepšiť vzdelávanie dievčat vo svete hovorili so študentkami tokijskej univerzity o význame vzdelávania dievčat v rozvíjajúcich sa krajinách. Píše o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prvá dáma USA zdôraznila význam bilaterálnej spolupráce a povedala, že globálnu vzdelávaciu krízu nemôže vyriešiť jedna krajina. Skutočnosť, že 62 miliónov dievčat vo svete nechodí vôbec do školy je podľa jej slov zvyčajne považované za ekonomickú záležitosť, je to však tiež "vec postojov a presvedčení". Je to o tom, či rodičia považujú dcéry za rovnako vzdelávaniahodné ako synov, uviedla Michelle Obamová.

 

"Spojené štáty a Japonsko budú partnermi v tejto kritickej oblasti, pozdvihnú záležitosť vzdelávania dievčat v spoločnom rozvojovom programe," citovala DPA americký Biely dom.

 

Uviedol, že návrh rozpočtu americkej vlády na fiškálny rok 2016 vyčlenil 250 miliónov dolárov na podporu iniciatívy vzdelávania dievčat (Let Girls Learn Initiative). Japonská vláda sa zaviazala vyčleniť počas troch rokov na tento cieľ vyše 42 miliárd jenov (vyše 350 miliónov dolárov).

 

Japonský cisársky pár pozval Michelle Obamovú na čaj. Manželka šéfa Bieleho domu sa tiež osobitne stretne s premiérom Abem. V piatok potom navštívi mesto Kjóto, ktoré bolo vyše 1000 rokov metropolou cisárstva, a následne odcestuje z Japonska do Kambodže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona