Michelle Obamová reštauráciám: Varte zdravé jedlá

NETKY.SK • 14 September 2010, 06:58 • 2 min
Michelle Obamová reštauráciám: Varte zdravé jedlá

Michelle Obamová reštauráciám: Varte zdravé jedlá

slovakia

left justify in out

img

Prvá dáma USA Michelle Obamová dnes presviedčala americké reštaurácie, aby do svojej ponuky pridali viac zdravých jedál, výrazne ich označili a predávali deťom výživné jedlá.
      Na zasadnutí Národného združenia reštaurácií Michelle Obamová vo svojom vystúpení požiadala malé aj veľké reštaurácie, aby ubrali zo svojich jedál trocha masla či smotany, používali nízkotučné mlieko a automaticky pridávali ku každému detskému jedlu ovocno-zeleninový tanierik s pokrájaným jablkom či mrkvou.
      Uviedla, že Američania utratia polovicu financií vyčlenených na potraviny mimo domova a konzumujú tretinu jedál v reštauráciách. Tie vyzvala, aby zvážili, aké jedlá ponúkajú a urobili v jedálničku zmeny na pomoc boju s detskou obezitou.
      "Musíme urobiť viac, musíme ísť ďalej a potrebujeme vašu pomoc, aby viedla túto snahu," povedala majiteľom a vedúcim reštauračných prevádzok.
      Prvá dáma už s podobnou výzvou vystúpila v školách a najväčších amerických potravinárskych spoločnostiach v rámci svojej snahy zlepšiť detskú výživu. Vo svojom dnešnom vystúpení zdôraznila, že rodičom treba výber detského jedla v reštauráciách uľahčiť a zdravé jedlá by nemali byť v jedálničku výnimkou.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies