Michelle Obamová pricestovala s dcérami a matkou na týždennú návštevu Číny

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 15:03 • 2 min
Michelle Obamová pricestovala s dcérami a matkou na týždennú návštevu Číny

PEKING - Prvá dáma USA Michelle Obamová pricestovala dnes večer do Pekingu na týždennú návštevu Číny, na ktorej ju sprevádzajú obe dcéry, Sasha a Malia, a jej matka, Marian Robinsonová.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom čínske štátne médiá.
      

Piatok strávi manželka amerického prezidenta s charizmatickou prvou dámou Číny, Pcheng Li-jüan, ktorá je v krajine obdivovaná ako očarujúca speváčka a módna ikona, napísala agentúra Associated Press.
      

Prvá dáma USA má v pláne stretnutie s americkými a čínskymi študentmi, aby podporila študentské a kultúrne výmenné programy, a návštevu historických miest, ako sú Veľký čínsky múr, historické mesto Si-an s armádou terakotových bojovníkov na západe krajiny a juhočínske mesto Čcheng-tu, kde si s rodinou pozrie pandiu rezerváciu.
      

Čínska štátna tlačová agentúra Sinchua v komentári napísala, že návšteva má "osobitný význam" vzhľadom na napätie vo vzťahoch medzi oboma krajinami a nedávne stretnutie prezidenta Baracka Obamu s dalajlámom, ktorého Čína považuje za násilného separatistu.
     

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí povedal, že návšteva Michelle Obamovej pomôže prehĺbiť vzťahy medzi dvoma najväčšími ekonomikami sveta. "Veríme, že táto návšteva zohrá významnú úlohu pre rast vzájomného pochopenia medzi oboma krajinami a rozšírení (nášho) priateľstva," citovala jeho slová k reportérom pred príletom manželky amerického prezidenta agentúra Reuters.
      

Podľa agentúry AP, ktorá sa odvoláva na Biely dom, sa prvá dáma USA počas návštevy vyhne chúlostivým témam, ako sú ľudské práva, obchod či počítačová bezpečnosť.
      

Agentúra Reuters však upozornila, že mnohí užívatelia internetu už začali kritizovať jej plánovaný obed v tibetskej reštaurácii v Čcheng-tu ako tichú podporu dalajlámu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies