Michelle Obamová presadzovala v Maroku vzdelávanie dievčat

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 18:40 • 2 min
Michelle Obamová presadzovala v Maroku vzdelávanie dievčat

MARRÁKEŠ - Manželka amerického prezidenta Michelle Obamová pokračovala dnes s dcérami Sashou a Maliou v ceste po Afrike návštevou Maroka, kde sa zasadzovali za vzdelávanie dievčat.

slovakia

left justify in out

Do Marrákeša v severoafrickom kráľovstve pricestovali z Libérie v rámci iniciatívy Let Girls Learn (Nechajte dievčatá, aby sa učili). Z Afriky zamieria do Španielska.

 

Na dnešnom stretnutí s dospievajúcimi dievčatami v Marrákeši sprevádzali Obamovú s dcérami americká herečka Meryl Streepová a indická herečka Freida Pintová, známa z filmu Milionár z chatrče, obe obhajkyne vzdelávania dievčat. Spoločne sa porozprávali o prekážkach, ktoré majú tamojšie dievčatá pri prístupe k vzdelaniu, priblížilo americké veľvyslanectvo v Rabate.

 

Aj ďalej v Madride bude prvá dáma USA diskutovať o iniciatíve Let Girls Learn. Iniciatíva vznikla vlani a má povzbudiť rozvojové krajiny, aby vzdelávali vyše 62 miliónov dievčat z celého sveta, ktoré nechodia do školy.

 

V Maroku po skončení dochádzky na základnej škole pokračuje v ďalšom vzdelávaní iba 36 percent dievčat, píše AP. V krajine sa gramotnosť medzi obyvateľstvom pohybuje na úrovni 67 percent, vyplýva z údajov Detského fondu OSN (UNICEF). Spomedzi mladých Maročaniek je gramotných 74 percent v porovnaní s 88,8 percentami mladých mužov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies