Michelle Obamová oznámila, že pandie mláďa v zoo dostalo meno Bei Bei

NETKY.SK • 26 September 2015, 07:00 • 2 min
Michelle Obamová oznámila, že pandie mláďa v zoo dostalo meno Bei Bei

WASHINGTON - Prvé dámy USA a Číny, Michelle Obamová a Pcheng Li-jüan, navštívili v piatok washingtonskú zoologickú záhradu, aby sa tam pozreli na najnovší pandí prírastok.

slovakia

left justify in out

Pri tejto príležitosti zverejnili meno samčeka pandy, ktorý sa narodil v zoo minulý mesiac v rámci chovateľského programu a časom sa vráti do Číny. Obama a Pcheng pomenovali mláďa Bei Bei, čo v čínštine znamená vzácny poklad.

 

"Panda veľká stelesňuje spoločné puto medzi Čínou a USA," povedala čínska prvá dáma, ktorá v USA sprevádza manžela. "Potrebujeme viac spoločných pút, ktoré by ešte viac zblížili národy našich dvoch krajín," uviedla a dodala, že panda veľká je jedným z týchto pút a "môžeme oslavovať dosiahnutie cieľa."

 

Prvé dámy navštívili zoo s americkými žiakmi zo základnej školy s rozšírenou výukou čínštiny. Bei Bei je jedným z dvoch pandích mláďat-dvojičiek, ktoré priviedla v auguste na svet panda Mei Xiang. Menšie mláďa zomrelo po pár dňoch.

 

Dvojičky boli piatym a šiestym potomkom Mei Xiang. Dve z jej predchádzajúcich mláďat tiež neprežili.

 

Zrejme potrvá štyri mesiace, kým sa Bei Bei odváži z brlohu a umožní návštevníkom pozrieť si najnovšiu pandu v zoo, kde žije s rodičmi a staršou, dvojročnou sestrou.

 

Mláďa, rovnako ako jeho súrodenci Bao Bao a Tai Shan, strávi v zoo štyri roky, kým ho vrátia do Číny. Bao Bao zostáva zatiaľ vo Washingtone a oslávil príchod prvých dám konzumáciou mrazenej pochúťky v tvare pagody.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona