Michelle Gomez si zahrá aj v desiatej sezóne seriálu Doctor Who

NETKY.SK • 7 Február 2017, 13:18 • 2 min
Michelle Gomez si zahrá aj v desiatej sezóne seriálu Doctor Who

LOS ANGELES - Škótska herečka Michelle Gomez sa predstaví aj v pripravovanej desiatej sezóne sci-fi seriálu Doctor Who (2005), známeho aj pod názvom Pán času. Päťdesiatročná rodáčka z Glasgowa svoj návrat potvrdila vo videu zo zákulisia, ktoré zverejnili tvorcovia projektu na sociálnych sieťach a službe YouTube.

slovakia

left justify in out

"Nuž, tak ma majú späť. Tvrdo pracujem," povedala v kostýme svojej postavy Missy natierajúc modrú farbu na rekvizitu predstavujúcu časť Doktorovej lode TARDIS. "Nahadzujem podkladovú farbu. Je to veľmi pekná modrá," dodala.

 

Spomínaná desiata sezóna sa dostane do vysielania v apríli. Bude pritom poslednou pre aktuálneho predstaviteľa titulného hrdinu Petra Capaldiho, ktorý sa s Doktorom rozlúči na Vianoce. Po desiatej sérii s projektom skončí aj doterajší hlavný tvorca Steven Moffat, po ktorom sa tejto úlohy ujme tvorca krimi seriálu Broadchurch (2013) Chris Chibnall. Ako nová Doktorova spoločníčka sa v novej sezóne predstaví Pearl Mackie, ktorá nahradí Jennu Coleman. Tá v seriáli účinkovala v rokoch 2012 až 2015.

 

Hlavnou postavou seriálu Doctor Who je excentrický humanoidný mimozemšťan, ktorý si hovorí Doktor a cestuje priestorom i časom v lodi zvanej TARDIS. Tá zvonku vyzerá ako stará modrá policajná búdka, ale vnútri je obrovská. Na cestách sa k nemu často pridávajú rôzni ľudia alebo ďalší mimozemšťania a spoločne zachraňujú Zem i vesmír. Seriál vysielali najprv v rokoch 1963 až 1989, no celosvetový fenomén sa z neho stal až po štarte modernej verzie v roku 2005. Doktora hral vtedy už deviaty herec Christopher Eccleston. Zmeny hercov tvorcovia vysvetlili tým, že Doktor sa s každým úmrtím regeneruje do nového tela.

 

Michelle Gomez účinkovala napríklad vo filmoch Acid House (1998), Chromophobia (2005), The Wedding Video (2012), seriáloch Green Wing (2004 - 2007), The Book Group (2002 - 2003), Mizerná výchova (2012 - 2014). Spomínanú Missy z Doctora Who, ktorá je jedným z nepriateľov hlavnej postavy, stvárňuje od roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona