Michel Salgado: Jeden zápas dokáže zmeniť celú sezónu

NETKY.SK • 2 Apríl 2016, 13:37 • 2 min
Michel Salgado: Jeden zápas dokáže zmeniť celú sezónu

MADRID - Bývalý španielsky reprezentant Michel Salgado je presvedčený, že prípadné víťazstvo Realu Madrid v sobotňajšom prestížnom dueli El Clásico na pôde FC Barcelona (začiatok o 20.30 h SELČ) v rámci 31. kola Primera División by mohol pozitívnym spôsobom nakopnúť kráľovský veľkoklub pred záverom tejto sezóny.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" aktuálne stráca v rámci La Ligy na vedúcu Barcelonu desať bodov a pre neoprávnený štart Denisa Čeryševa predčasne skončil v domácom pohári Copa del Rey. Salgado však pripúšťa, že triumf na Camp Nou by mohol ideálne posilniť sebadôveru Madridčanov pred zápasmi Ligy majstrov.


"Ak by sme ich dokázali zdolať, bude to dobré pre naše vnútorné rozpoloženie, pre kolektívnu vieru pred Ligou majstrov. Víťazstvo by do tímu vlialo obrovskú vieru. Niekedy jeden zápas dokáže zmeniť celú sezónu. Zažil som to a dúfam, že to príde aj teraz proti Barcelone," cituje portál goal.com slová niekdajšieho pravého obrancu Realu Michela Salgada.


"Máme hráčov, ktorí dokážu zničiť súpera za päť minút. Niečo nám však stále chýba. Náš štýl v ostatných štyroch rokoch bol založený na protiútokoch. Nepáči sa mi však, že často pritom prepúšťame súperom kontrolu nad stretnutím," doplnil dvojnásobný víťaz Ligy majstrov vo farbách madridského mužstva (2000 a 2002).


Salgado verí, že Real môže v aktuálnej sezóne 2015/2016 pridať do svojej vitríny 11. pohár za víťazstvo v európskom pohári číslo jeden. "Sezóna Realu Madrid nie je sezónou, akú sme očakávali. Máme však veľkú šancu v posledných troch mesiacoch zachrániť ju tým, že vyhráme Ligu majstrov. Žreb štvrťfinále pre nás dopadol dobre. Pri všetkej úcte k Wolfsburgu, môžeme cez neho prejsť do semifinále a následne budeme mať mesiac k dobru na ďalšie zlepšenie. Nikto si nebude pamätať, ako sme si počínali doteraz, ak uspejeme v LM," dodal Salgado, ktorý si obliekal dres Realu desať rokov (1999 - 2009).


Ďalší bývalý hráč zo Štadióna Santiaga Bernabéua Xabi Alonso si rád spomína na víťazstvo Realu Madrid v Barcelone 2:1 zo sezóny 2011/2012, keď "Los Blancos" získali majstrovský titul. "Vyhrali sme tam viackrát. V sezóne 2011/2012 sme triumfovali v La Lige so ziskom 100 bodov, ale víťazstvo v Barcelone chutilo ešte lepšie. Tieto zápasy sa vždy hrajú vo veľkom nasadení. Dúfajme, že uvidíme dobrý zápas a Real zvíťazí. Bolo by to skvelé pre sebavedomie hráčov, aj pre klub," skonštatoval v súčasnosti hráč Bayernu Mníchov Xabi Alonso.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona