Michel Platini: Moja reputácia môže byť poškodená

NETKY.SK • 28 September 2015, 18:33 • 2 min
Michel Platini: Moja reputácia môže byť poškodená

NYON - Šéf Európskej futbalovej únie Michel Platini tvrdí, že jeho povesť a reputácia mohli byť poškodené vypočúvaním švajčiarskymi federálnymi orgánmi v súvislosti s možnou korupciou v sídle Medzinárodnej futbalovej federácie a platbami, ktoré svojho času prijal.

slovakia

left justify in out

Na druhej strane však bývalý skvelý francúzsky futbalista všetkých uistil, že vyšetrovateľom bol plne k dispozícii a nezamlčal žiadne fakty.


Platiniho vypočúvali minulý piatok ako svedka v súvislosti s prijatím finančných prostriedkov vo výške 2 milióny švajčiarskych frankov, ktoré mal v roku 2011 dostať od šéfa FIFA za jeho dlhoročnú spoluprácu. Transakciu mal podpísať sám Blatter. Ako sa však neskôr ukázalo, peniaze boli riadne zdokumentované a vyplývali z pracovného pomeru, ktorý mal Platini na ústredí FIFA ako Blatterov poradca. O Platini sa otvorene hovorí ako o nástupcovi Blattera v kresle šéfa FIFA. Majster Európy z roku 1984 a trojnásobný držiteľ Zlatej lopty (1983, 1984, 1985) je v súčasnosti hlavným kandidátom na víťazstvo vo februárových prezidentských voľbách.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies