Michalovský a Sobranský okres majú dostať na rozvoj spolu dva milióny eur

NETKY.SK • 26 September 2012, 08:07 • 2 min
Michalovský a Sobranský okres majú dostať na rozvoj spolu dva milióny eur

Michalovský a Sobranský okres majú dostať na rozvoj spolu dva milióny eur - Politika Okresy východného Slovenska, Michalovce a Sobrance, majú dostať od vlády pomoc v objeme dvoch miliónov eur na svoj rozvoj. Niečo vyše 1,61 milióna eur má ísť do Michalovi

slovakia

left justify in out

img

Okresy východného Slovenska, Michalovce a Sobrance, majú dostať od vlády pomoc v objeme dvoch miliónov eur na svoj rozvoj. Niečo vyše 1,61 milióna eur má ísť do Michaloviec a zvyšných 386,820 eur do Sobraniec. Ak presun schváli vládny kabinet na svojom dnešnom zasadnutí, tak minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) by mal tieto prostriedky uvoľniť do polovice októbra tohto roka.
      V Michalovskom regióne pôjde najviac, 500.000 eur, na spolufinancovanie výstavby nového autobusového nástupišťa v okresnom meste. Viac ako 100.000 pôjde ešte do Strážskeho na rekonštrukciu Domu smútku a jeho okolia. Do Sobraneckého okresu má isť najviac, a to 171.000 eur, do dostavby revitalizácie areálu kúpaliska v centrálnom meste. Zvyšné peniaze idú v okresoch na rekonštrukcie či výstavby rôznych budov či mestských chodníkov a ciest.
      Celkové zdroje chce vládny kabinet vykryť z už narozpočtovaných prostriedkov, a to na úkor iných výdavkových položiek. "Z materiálu nevyplývajú dodatočné nároky na štátny rozpočet, pretože úlohy zabezpečia príslušné rozpočtové kapitoly v rámci schválených výdavkových limitov," konštatuje sa v materiáli. Po ich uvoľnení a preinvestovaní, budú minister financií spolu s predsedom Košického samosprávneho kraja zodpovední za každoročnú prípravu informácie o plnení úloh, vždy ku koncu septembra.
      Ministri by mali dnes rokovať aj o zmene na poste splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Ministerstvo vnútra na tento post navrhuje poslanca NR SR z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Petra Polláka. Vo funkcii by tak vystriedal Miroslava Polláka, ktorého do funkcie dosadila bývalá vláda Ivety Radičovej.
      Peter Pollák sa spolu s lídrom obyčajných ľudí Igorom Matovičom pri riešení rómskej otázky dohodol na spolupráci s vládnym Smerom-SD. Obsadenie postu ponúkol matovičovcom minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), pod ktorého rezort nedávno prešli kompetencie úradu splnomocnenca. Obyčajní pripravili aj rómsku reformu, ktorá má podľa Matoviča 89 opatrení. Líder obyčajných nechcel o jednotlivých opatreniach hovoriť samostatne, celú reformu mienia predstaviť 15. októbra.
      Vláda má na programe aj odvolávanie splnomocnenca vlády SR pre vedomostnú ekonomiku Martina Bruncka. Ak návrh ministerstva školstva kabinet odobrí, Bruncko vo funkcii skončí 30. septembra. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona