Michalovce sú pripravené poskytnúť súčinnosť pri riešení pomoci utečencom

NETKY.SK • 25 Február 2022, 10:03 • 2 min
Michalovce sú pripravené poskytnúť súčinnosť pri riešení pomoci utečencom

MICHALOVCE - Mesto Michalovce je pripravené poskytnúť orgánom civilnej obrany plnú súčinnosť pri riešení pomoci utečencom a splní všetky úlohy z toho plynúce. Ako pripomenulo, riešenie utečeneckých vĺn je prioritnou úlohou štátu.

slovakia

left justify in out

V najbližších hodinách a dňoch pripravuje mesto možnosti predovšetkým na humanitárnu pomoc. „Podrobnejšie informácie o jej rozsahu poskytneme po sumarizácii spolu s organizáciami v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a zasadnutí krízových orgánov mesta,“ povedala.

 

img

 

Radnica je znepokojená zo situácie a verí v skoré a predovšetkým mierové riešenie. Ako spresnil primátor Michaloviec Viliam Zahorčák, obavy majú jednak preto, lebo sú veľmi blízko k ukrajinským hraniciam, a aj preto, lebo na druhej strane hraníc sa nachádza ich partnerské mesto Užhorod.

 

„Veríme, že situáciu na Ukrajine sa podarí skoro vyriešiť a že si nevyžiada veľké ľudské obete a materiálne škody. Súcitíme s ukrajinským ľudom a osobitne s našimi priateľmi v Užhorode a v prípade potreby budeme hľadať formy a spôsoby našej pomoci pre nich,“ dodal.

 

Prečítajte si: VIDEO: V Kyjeve horí obytná budova, zasiahli ju úlomky ruského stroja. Vo štvrtok zahynulo 137 ľudí

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies