Michalovce majú gólové sucho, skórovali len proti majstrovi

NETKY.SK • 16 August 2016, 13:33 • 2 min
Michalovce majú gólové sucho, skórovali len proti majstrovi

MICHALOVCE - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce si v dosiaľ odohraných piatich kolách tejto sezóny najvyššej slovenskej súťaže zatiaľ príliš nepotykali s presným zakončením, už 393 minút čakajú na gól v sieti súpera.

slovakia

left justify in out

Zverenci nového trénera Antona Šoltisa skórovali len v úvodnom vystúpení doma proti majstrovskému Trenčínu (2:1), v ďalších štyroch dueloch vyšli gólovo naprázdno. Posledným úspešným strelcom Zemplínčanov bol presne pred mesiacom 16. júla Dávid Škutka, ktorý v 57. min duelu 1. kola Fortuna ligy prekonal brankára AS Trenčín Igora Šemrinca a zvýšil na 2:0. Aj vďaka streleckým suchotám figurujú Michalovce so ziskom 5 bodov na 9. mieste klasifikácie najvyššej súťaže (bilancia: 1 - 2 - 2, skóre 2:4).

 

"Potrebujeme pracovať na efektivite. Toto musíme zlepšiť, lebo bez gólov sa nedá vyhrávať. Chlapci musia byť chladnokrvnejší a trpezlivejší v zakončení. Ja verím, že našu streleckú smolu prelomíme už v najbližšom zápase s Dunajskou Stredou," uviedol kouč Anton Šoltis pre východoslovenský denník Korzár, citoval ho web michalovského klubu.

 

Jeho zverenci počas víkendu neuspeli na ihrisku v Podbrezovej a domácim "železiarom" podľahli tesne 0:1.

 

"Škoda, lebo súper bol hrateľný. Vo veľmi solídnom prvom polčase z našej strany sme mali tri dobré zakončenia. Škutka hlavou opečiatkoval brvno, potom ešte strieľal Žofčák a hlavičkoval Vernon Morlacchi, ktorý sa vrátil zo skusov v Levante. V druhom polčase Podbrezová prestriedala, zjednodušila hru a nakopávanými loptami sa dostala do tlaku. My sme robili veľa faulov, domáci zahrávali dosť štandardiek a po jednej z nich v závere aj skórovali," skonštatoval 40-ročný Šoltis a dodal: "Podľa mňa by zápasu viac pasovala remíza. Nemôžeme však hrať tak, ako po zmene strán. Vôbec sme nepodržali loptu v ofenzíve, zaváhali sme aj v obrannej zóne, naša organizácia hry bola na slabej úrovni. S chlapcami si to musíme rozobrať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies