Michalovčania predstavili štyri posily, Gruzínec Chubutia je neistý

NETKY.SK • 10 September 2015, 14:23 • 2 min
Michalovčania predstavili štyri posily, Gruzínec Chubutia je neistý

MICHALOVCE - Vedenie fortunaligového klubu MFK Zemplín Michalovce využilo reprezentačnú prestávku na doplnenie kádra a na východ Slovenska pribudli štyria noví hráči. Do tímu prišli brankár Marián Kelemen, stopéri Eric Barroso zo Španielska a Akaki Chubutia z Gruzínska, najnovšou posilou je chorvátsky útočník Andrej Kerič. Jediným bez zmluvy je zatiaľ Chubutia, ktorý má zdravotné problémy.

slovakia

left justify in out

"Do brány sa nám podarilo uloviť odchovanca z Michaloviec, ktorý pôsobil v Holandsku, Turecku, Španielsku, Grécku, Poľsku, či Česku a absolvoval s nami i predsezónnu prípravu. Barroso, ktorý môže hrať na ľavej obrane i v strede, v minulosti obliekal i dres Nitry a naposledy hral v moldavskej lige za FC Sheriff Tiraspoľ," uviedol Šturma a k zmluve s Chubutiom dodal: "Je to jediný hráč, ktorý nie je podpísaný. Má totiž zdravotné problémy, trápia ho triesla a musíme ho poriadne vyšetriť. Chceme ho podpísať do konca kalendárneho roka a nevieme, ako dlho bude trvať jeho liečba."

 

Najnovším úlovkom michalovských funkcionárov sa stal útočník Kerič, do metropoly Zemplína pricestoval z Luxemburska, kde obliekal dres Dudelange. V sezóne 2008/2009 sa mohol popýšiť honorom najlepšieho strelca českej najvyššej súťaže Gambrinus ligy, keď súperove siete napol dovedna pätnásťkrát. "Andreja poznám ešte z pôsobenia v Slovane Liberec, je to pracovitý, poctivý chalan, dobrý futbalista. Neskôr si ho vyhliadla Sparta Praha, kde mal zdravotné problémy a neskôr prišla i operácia kolena. Po nej sa nevedel dostať do top formy a prešiel rôznymi hosťovaniami. Má dvadsaťdeväť rokov, momentálne je zdravý a má ešte chuť dokázať niečo vo futbalovom živote," konštatoval Šturma.

 

Na štvrtkovej tlačovej konferencii nechýbal ani tridsaťpäťročný brankár Kelemen, ktorý je odhodlaný pomôcť svojmu novému zamestnávateľovi. "Väčšinu mojej kariéry som strávil v zahraničí, takže pocity sú zmiešané, ale očakávanie veľké, ako zo strany vedenia i z mojej strany. Verím, že mužstvu pomôžem ako sa dá, vydám zo seba maximum a bude sa nám dariť viac ako doteraz," zaželal si Kelemen. Po ňom si vzal slovo i útočník Kerič: "Nepáči sa nám, že sme poslední v tabuľke a pokúsime sa z dna odlepiť a posunúť sa dopredu." Michalovce majú po siedmich kolách Fortuna ligy na konte štyri body s bilanciou jedno víťazstvo, jedna remíza a päť prehier.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies